Известие

Collapse
No announcement yet.

Клуб "Картер" - само за ТвинСпаркове :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от the slow heart Покажи съобщение
    не зная какво имаш впредвид с CF2, кода на двгто ми е AR 33503, 97ма година
    цф1 са двигателите с металния декоративен капак на свещите-те са с алум. картер. цф2 е с пластмасов капак на двигателя и някои други разлики в инсталацията, та на тези цф2 съм виждал тенекиения картер и предполагам че в техните книжки е описан така

Comment

• Първоначално публикувано от spellmaste Покажи съобщение
      цф1 са двигателите с металния декоративен капак на свещите-те са с алум. картер. цф2 е с пластмасов капак на двигателя и някои други разлики в инсталацията, та на тези цф2 съм виждал тенекиения картер и предполагам че в техните книжки е описан така
      Благодаря за разяснението, явно моя е от първия вид защото е с метален капак и пдф-а който ползвам не е точен.
      '97 Alfa Romeo 146 1.4ts

Comment

• Първоначално публикувано от the slow heart Покажи съобщение
        Колеги, на моята 1.4тс 146ца с алуминиев картер взех да разглеждам мануала и гледам и снимки има и изрично написано че 1370цц моторчето били само с тенекиен. Предполагам мануала е неточен в тая си част, моля за мнение.
        И моя е тенекиен. /145ца 1.4 TS ноември 98г./
        Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
        Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
        Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

• А тоя тенекиения не е ли подходящ за ъпгрейд за сметка на алуминиевия? Би трябвало да стои по-високо и да се пука по-трудно?
          Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
          Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
          BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
            А тоя тенекиения не е ли подходящ за ъпгрейд за сметка на алуминиевия? Би трябвало да стои по-високо и да се пука по-трудно?
            зависи, ами ако го удариш и изкривиш, неможе да ти качва масло и 1км по натам заварка Има си предимства и недостатъци.

Comment

• Не забравяйте, че все пак алуминиевият(оребрен) е направен и с цел да ОХЛАЖДА по-добре маслото от тенекиеният, който пък от своя страна се слага само в най-слабия мотор 1.4ТС Така, че за мен лично не е никакъв ъпгрейд да си сложиш тенекето и да махнеш Халумина
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• +1 ! На 75-цата картера е алуминиев и оребрен и лятото само през деня при по-яка ръчка отваря масления термостат през останалото време маслото успява да се охлади само от картера...
                Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

• здрасти и от мен,разглеждах темата и си викам чакай и аз да се “похваля“ с мойто чупене на картера,стана преди 3 год.,1 год.след като си купих мойта красавица,работех в София и се прибирах от работа по прословутия бул.Любляна -Княжево по ши...ните павета ми замина картерчето,моя е алуминиев но след заварка вече 3 год.нямам никав проблем
                  Alfa Romeo 146 ti
                  16V 1997г

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                    Не забравяйте, че все пак алуминиевият(оребрен) е направен и с цел да ОХЛАЖДА по-добре маслото от тенекиеният, който пък от своя страна се слага само в най-слабия мотор 1.4ТС Така, че за мен лично не е никакъв ъпгрейд да си сложиш тенекето и да махнеш Халумина
                    Прав си, но щом го ползват, значи няма опасност от прегряване. А дори и да има съм по-склонен да си сложа радиатор за маслото, отколкото да чупя картери на всеки ъгъл...
                    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                    BMW 328i

Comment

• Сори за включването,но ако не сте със спортно окачване кво толкоз правите чеги чупите тея картери. Гледам бая проблем се явява това и е доста разисквано тук. Незнам на колко сантиметра от земята е картера на 145/6 със стандартно окачване,но на 155 е доста ниско и си е алуминиев и нямам ядове ( за 3.5 години даже не съм го хлузвал-да не дава господ де).
                      П.С. Сега си взех ниско окачване и вече мисля да прибягна към предпазна ламарина на картера,но досега оределено не съм имал проблем
                      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                        Сори за включването,но ако не сте със спортно окачване кво толкоз правите чеги чупите тея картери. Гледам бая проблем се явява това и е доста разисквано тук. Незнам на колко сантиметра от земята е картера на 145/6 със стандартно окачване,но на 155 е доста ниско и си е алуминиев и нямам ядове ( за 3.5 години даже не съм го хлузвал-да не дава господ де).
                        П.С. Сега си взех ниско окачване и вече мисля да прибягна към предпазна ламарина на картера,но досега оределено не съм имал проблем
                        Абе, честно казано тръпка са си бабуните,неравностите,капаци на шахти и денивелации със спортно окачване, аз по някаква случайност до сега съм го удрял и охлузвал доста пъти къде ли не и за щастие не ме е предавал още..да не казвам голяма дума, ама е може би най-ниската точка от цялата кола, доста по-ниско от бронята седи
                        ВСЯКО ПОДОБРЕНИЕ ВОДИ ДО НЕОТСТРАНИМИ ДЕФЕКТИ

Comment

• Първоначално публикувано от SnoBeck Покажи съобщение
                          ама е може би най-ниската точка от цялата кола, доста по-ниско от бронята седи
                          Абе не съвсем .
                          Най ниската точка са шпилките на двуцевката които пък за сметка на това за завити в картера
                          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• +1 в клуб картер.

По разкопаните балчишки улици (буквално). Как може да копаеш канавки по пътя и да не слягаш знаци или каквато и да било маркировка.
                            Бял ден да не видят тези които отговарят за подръжката на пътищата, дано изгният в някоя канавко която сами са изкопали....

Comment

• Първоначално публикувано от spellmaste Покажи съобщение
                              +1 в клуб картер.

По разкопаните балчишки улици (буквално). Как може да копаеш канавки по пътя и да не слягаш знаци или каквато и да било маркировка.
                              Бял ден да не видят тези които отговарят за подръжката на пътищата, дано изгният в някоя канавко която сами са изкопали....

Металния картер на 1.4 се е пукнал/сцепил? :-O

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                              AR 155 2.0 16v SUPER
                              Toyota Corolla 2014 S Premium
                              Moskvich 2140

Comment

• Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщение
                                Металния картер на 1.4 се е пукнал/сцепил? :-O
                                От доста време е с 2.0
                                Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                                ех.. Малкото КуВе
                                sigpic

Comment

Working...
                                X